Circular la ruta de l'orxata: Ermita dels Peixets - Platja - Av. Tarongers / Germans Machado - Alboraia - Barranc del Carraixet

Aquesta ruta circular és d'uns 10 km i es fa en dues hores.

- Des de l'Ermita del Miracle dels Peixets d'Alboraia anem per la Platja  de la Patacona i de la Malva-Rosa fins al final de  l'Avinguda dels Tarongers (Entre l'Hospital de la Malva-Rosa i el Centre de la Verge del Carmèn). Tenim carril peatonal i bici que podem aprofitar.

- Fem tota l'Avinguda fins  a la Rotonda del Mirador (Ara en obres - setembre 2021). Tenim fonts d'aigua potable en començar i a l'acabar l'avinguda.  Deixant no més començar a mà esquerra el Barri de Cap de França amb:

  • La Bodega La Pascuala (bon lloc per a esmorzar o encarregat per a dur l' esmorzar)  
  • La gelateria artesana Gelática Ice Concept (Carrer de la Remunta) ambs gelats artesans. 
  • El avui desaparegut Manantial Sellarim
Aigua Sellarim de València al mon.


Despres a mà esquerra trobarem el Cementeri del Cabanyal i la Universitat de València. A mà dreta em deixat el Barri de la Malva-Rosa que deu el seu nom a la fàbrica de perfums, després l'antic Hospital de San Juan de Dios (Avui tancat i abandonat) i després de la Rotonda dels Captus el campus de l'Universitat Politécnica de València.

Perfums "J. Robillard y Cia "amb la seva marca Malva-Rosa que donaria nom al barri
.
J. Robillard y Cia - Casa Fundada en 1880 - 
Primera fábrica de esencias montada en España - Primera fábrica de jabones finos de tocador establecida en Valencia - 
plaza de Cajeros 66 Valencia 



- Pel Bulevart Nort fins a la Rotonda d'Alboraia, deixant a ma esquerra l'Orxatería Els Sariers

- A ma dreta prenem l'Avinguda de la Orxata que ens endinsa a la població d'Alboraia deixant a ma dreta Orxateria Daniel i a ma esquerra l'estació de metro i el jardí del Palmaret i   l'Orxateria Nou Bonaire. Mes avant a dreta l'Orxateria Panach.

- En arribant a l'Esglesia de la Asumpta  de Nostra Senyora girem a ma esquerra per buscar el camí a Almassera per anar al cementeri parroquial, allí seguim la tapia de la dreta que seguint el camí que creua la Sequia de Rascanya ens du al barranc del Carraixet.


Sequia de Rascanya

Entrada des del Barranc de Carraixet a Alboraia pel seu cementeri

- Baixem el barranc del Carraixet que ens du a l'Ermita dels Peixets. Si seguim la vora esquerra (podem creuar per el pont del metro, que te un carril  per a peatons) encara passarem per un altra orxateria artesana, Orxateria Vida . Abans del pont de la CV311 (Alboraia-Port Sa Playa) estant construint una pasarel·la per a la Via Xurra.

Obres de la pasarel·la de la Via Xurra sobre el Carraixet

Cartell del projecte de pasarel·la

© Prohibido el uso del material escrito y las imágenes sin autorización previa. 

Comentarios

Entradas populares de este blog

FUNDICIÓN LA PALOMA - VICENTE FERRER BALLESTER

Tapas de registro: Alcantarillado de Valencia - Trapes : Clavegueram a València

Talleres Sanz SA - Valencia Puerto